Omgeving.

De kleine rivier Le Loir stroomt door de streek. In de valleien die hij gevormd heeft liggen tal van leuke dorpjes, die allemaal iets aparts hebben. Zo biedt Poncé bijvoorbeeld een groot kasteel, prachtige herenhuizen en een juweel van een kerkje. Verderop zijn de wijnvelden van Ruilée met zijn heerlijke Jasnières wijnen (AOC Vin Blanc). Op sommige domeinen kan men de grotten bezoeken die als opslagplaatsen voor de wijnen dienen. Grotten, de streek is er vol van. Ook waar mensen in gewoond hebben en nog wonen. En denk niet dat dat allemaal armoe troef is. Troo is meest bekend, daar wonen boven op de heuvel nog mensen in grotwoningen.

Nog geen 5 minuten en je bent in Couture sur Loir, een dorpje net aan de overzijde van de Loire waar zich het kasteel van de oud Franse dichter Ronsard bevindt. En wie kastelen wil bezoeken, die zijn in de streek volop aanwezig, de een nog mooier dan de ander. Vlakbij, in Bessée, ligt het prachtige 14e eeuws Kasteel van Courtanveaux. Ook niet ver is La Chapelle Gaugain waar een kleine epicerie is en een gezellige bar.

Voor de grote inkopen kan men terecht in Bessée sur Bray waar een super marche is en ook de post, autogarages, banken en bloemenzaken zijn (binnen 10 min per auto). De wat grotere plaatsen zijn la Chartre sur le Loir (15 min) en Château sur le Loir(25 min), alwaar alle voorzieningen aanwezig zijn. De grootste stad van het departement is Le Mans, onder meer bekend van ´s werelds beroemde autorace "24 heurs du Le Mans". op ongeveer een uurtje rijden vindt u niet alleen het circuit van Le Mans, Zeker het oude centrum met zijn gezellig winkelgedeelte met terrasjes en de op een na grootste kathedraal van Frankrijk, is de moeite waard. Zeker meer dan de moeite waard is het oude gedeelte met de op een na grootste kathedraal van Frankrijk (Cathédrale Saint-Julien du Mans) en de twee nabij Le Mans gelegen grote golf terreinen. Niet te versmaden zijn de prachtige stefen Tours en Chartres op een uur afstand .

Tot slot: ieder dorpje, stad en departement in Frankrijk heeft mooie sites waar ook altijd te vinden is dat het heel goed wandelen en fietsen is. Voor de Sarthe gaat dat echt op als het om wandelen gaat, vele uitgezette wandelroutes zijn in de omgeving. Fietsen is direct bij huis voor de wielrenner uitstekend met uitdagende heuvels, langs de Loir zijn veel vlakke delen voor de recreatieve fietser.

BEZICHTIGING

Uitsluitend na afspraak met de makelaar. Vanwege de afstand tot ons kantoor worden de bezichtigingen, onderhandelingen en afhandeling door de Nederlandse eigenaar zelf uitgevoerd.